Alt du skal vide om kosttilskud

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Mennesker har brug for vitaminer, mineraler og fiske- og planteolier, da de er med til at holde kroppen i balance. Mange mennesker kan få dækket behovet for de forskellige vitaminer og mineraler, hvis de har en god, sund og varieret kost. Dog er det ikke altid tilstrækkelige vitaminer, der kan optages gennem kosten, og derfor er kosttilskud opfundet.

Hvad er et kosttilskud?

Et kosttilskud er en pille, som indeholder nogle af de vitaminer og mineraler, du ikke optager nok af gennem kosten. Det kan eksempelvis være et kalktilskud, fiskeolie eller A-vitamin. Hvis du for eksempel ikke er så glad for at spise fisk, selvom det bliver anbefalet, at du får omkring 350 gram om ugen, kan det være en idé at supplere med fiskeolie. Med et tilskud får du nemlig kroppen i balance, så du få alle de vigtige stoffer, kroppen har brug for.

Et kosttilskud er et supplement

Mange har brug for de ekstra vitaminer og mineraler, et kosttilskud kan give, fordi deres madvaner ikke er ideelle. Inden du begynder at tage tilskud, er det derfor en god idé at undersøge, om du kan ændre din kost, så du kan optage flere af stofferne gennem madvarer. Derudover er det vigtigt at gøre opmærksom på, at et kosttilskud ikke kan eller skal erstatte en sund og nærende kost. Du skal derfor ikke springe broccolien og fisken over, bare fordi du indtager kosttilskud.

Hvad kan kosttilskud hjælpe på?

Hvis du nogensinde har følt dig træt, stresset og lidt af søvnløshed, kan det være et udtryk for, at din krop mangler nogle af de vigtige vitaminer. Derudover kan du have brug for et tilskud, hvis dit hår er tørt, hvis du har mange rynker, hvis dine negle flækker eller hvis din hud mangler glød. Huden, håret, neglene og dit energiniveau kan altså afsløre, om du mangler vitaminer og mineraler.