Bevægelse på kontoret

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Sidder du på kontor hele eller det meste af dagen? Så kan det få konsekvenser for især din ryg, hvis du ikke er opmærksom på at gøre noget aktivt for at holde den sund og stærk. Ser man med hulemands øjne, så er vores rygge i virkeligheden slet ikke lavet til at skulle sidde ned i samme position hele dagen. Måske er det også derfor, at der er så mange danskere, som døjer med dårlig ryg. Derfor er det vigtigt, at du passer på din ryg, så du ikke bliver en del af den kedelige statistik.

Bevæg dig

Det du kan gøre for din ryg er, at du kan bevæge dig. På jobbet kan du vælge at stå op, hvis I har et hæve sænkebord. Hvis I ikke har det, så kan du anbefale din chef at købe det her. Det kan være en god investering for både dig og dine kollegaer. Derudover skal du huske at rejse dig op og gå en kort tur imens du er på arbejde. På den måde får du gang i din ryg i løbet af dagen, så den ikke er krøllet sammen en hel dag.

Styrk din ryg

Hvis du virkelig gerne vil forebygge (eller reparere) skader i din ryg, så skal du styrke den. Dette kan du gøre ved forskellige øvelser på en træningsmåtte eller i fitnesscenteret. Du styrker din ryg ved at lave øvelser som gør den stærkere. Du kan også lave core øvelser, så du på den måde er stærk i hele din core. Hvis du ikke har lyst til at bruge vægte eller maskiner, så er det også okay. Du kan sagtens lave en masse øvelser med din egen kropsvægt, som vil gøre en forskel på forebyggelsen af skader i din ryg. Det vigtigste er, at din rygmuskulatur bliver stærkere.