Din krop har flere forskellige sundhedssystemer, der skal holdes i orden

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Sundhed kan kaldes et paraplybegreb. Du ved helt sikkert, hvad sundhed generelt står for, og hvad det betyder – men sundhed har mange afdelinger så at sige, og der er altså flere ting, der skal være styr på, før du kan sige, at du er sund. Alle afdelingerne skal fungere, for at maskinen kan køre!

Det orale miljø

Et af de sundhedssystemer vi har i kroppen, er vores mund. Munden er ret vigtig, hvis man kigger på kroppen som helhed, da det jo blandt andet er her, føden indtages, og går igennem den første del af fordøjelsen. Hvis sundheden i vores mund ikke er i orden, kan det give problemer med at indtage føde, hvilket kan resultere i, at resten af kroppen bliver påvirket. Derfor er det en god ide at gå til tandlægen regelmæssigt, så du hele tiden har styr på, at alting er, som det skal være – f.eks. denne tandlæge i Randers.

Blodcirkulationen er et større problem, end du måske lige går og tror

Et andet af kroppens sundhedssystemer, og et meget vitalt et af slagsen, er den cirkulation, blodet laver rundt i vores kroppe. Det er ikke noget, du nødvendigvis tænker så meget over, fordi det jo egentlig bare passer sig selv. Men faktisk lider mange danskere af problemer med blodomløbet på en eller anden måde – mange flere end du nok lige forestiller dig. Det er ikke altid, at det er alvorligt. I nogle tilfælde er det mere det kosmetiske, der er et problem, hvor et eksempel kunne være åreknuder. Men blodomløbsproblemer kan også være rigtig alvorlige, så som blodpropper, som du sikkert kender til. Gode tips til forebyggelse af disse blodomløbsproblemer er bl.a. ting som en sund, varieret kost samt den anbefalede mængde motion – så har du i hvert fald gjort dit!