Er du også generet af en tør hovedbund?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Det er noget, der kan virke som en meget lille og endda ubetydelig ting i hverdagen, men for mange er det så generende, at det kan være med til at hæmme dem og dermed sætte en begrænsning for dem i forhold til de ting, som de gerne vil. Her er der tale om en tør hovedbund. For mens nogle bare oplever det i ny og næ for eksempel som følge af en hårfarvning, et skift i shampoo, temperaturforskelle som for eksempel fra sommer til vinter, eller et behov for en hårkur og dermed mere fugt, så er der andre der oplever det konstant – og så er det rigtig irriterende.

For mange er det en stor skam

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Og er du en af dem, der konstant kæmper med tør hovedbund, hvorfor du for eksempel kan have svært ved at sætte dit hår, som du gerne vil? Du vil helt sikkert gerne skjule det, og har svært ved helt at lægge skjul på din skam, hvis der kan findes små flager af afskallet hud i dit hår. Straks vil andre nemlig også tænke, at man ikke opretholder en god hygiejne, eller at man har skæl, hvilket jo selvfølgelig er noget, som der findes nogle midler mod. Det er dog vigtigt at pointere, at skæl og tør hovedbund ikke er det samme. Heldigvis er det muligt at slippe af med den tørre hovedbund med forskellige metoder – så det er bare med at prøve sig frem.

Det handler om at bruge den rigtige shampoo

For det første handler det om at finde frem til den rette shampoo. Der findes i dag en lang række forskellige shampooer, og derfor kan det være svært at vide, hvad man skal vælge. Det, du skal finde, er dog en, der netop er egent til tør hud – lige som det er muligt at finde cremer mod tør hud, er det nemlig også muligt at finde shampooer mod tør hovedbund. Heri er det nogle ingredienser, der giver din hovedbund den ekstra fugt, som den har behov for, og det kan derfor både lindre og afhjælpe markant.

Sørg for at give din hud masser af fugt

Derudover skal du sørge for at behandle din krop godt indefra. Huden er kroppens største organ, og er den tør, kan det skyldes, at den generelt ikke får nok fugt. Derfor skal du sørge for at drikke masser af vand.

Og det er faktisk ikke kun din hovedbund, som der vil blive pænere af det. Det er noget, der også vil have en meget stor effekt på resten af din krop og især i dit ansigt, hvor vi også har en tendens til at have mange urenheder.