Er du stresset?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Stress er en af de sygdomme, som rammer rigtig mange danskere. En undersøgelse lavet for LO sidste år viste, at hver femte dansker indenfor seneste år har meldt sig syg på grund af negativ psykisk påvirkning på arbejdet. Dette er på tværs af forskellige brancher.

Den præcise grund til stress er svær at fastslå, men der er flere overvejende faktorer, som kan have en del af skylden. Det er især konkurrencesamfundet, hvor vi hele tiden skal være bedre og mere effektive samtidig med et stigende forbrug af sociale medier.

Pas på dig selv og din kollega

Når så mange danskere rammes af stress, så betyder det også, at du bliver nød til at passe på dig selv og dine kollegaer. Det betyder, at hvis du kan se, at din kollega har det dårligt, så skal du fortælle ham/hende det og hjælpe. Det er nemlig oftest sådan, at den stressramte er den sidste til at indrømme det.

Hvis du selv bliver ramt eller er ramt, så skal du dog huske, hvor vigtigt det er, at du råber op og siger fra. Det kræver enormt meget at gøre det, men det kan være nødvendigt for at du får det bedre.

Besøg en psykolog

For at bearbejde din stress, så kan det være en god ide og i nogle tilfælde nødvendigt at tale med en psykolog. En psykolog kan for det første tale med dig om grunden til, hvorfor du er stresset. Det er ikke sikkert, at du selv umiddelbart er klar over hvorfor. Det kan være, at I kan finde frem til dette.

Derudover kan en psykolog give dig nogle redskaber til, hvad du kan gøre, når du bliver stresset. Det kan være nødvendigt for at du kan få en hverdag til at hænge sammen og for at få det bedre på kort og lang sigt. Du kan booke en tid ved en psykolog i Odense her.