Få motion ved at gå i haven

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Det er enhver haveejers drøm, at det grønne i haven står knivskarpt og vedligeholdes i løbet af sommeren, så vinteren ikke spolerer den pæne have. Om vinteren er det jo, selvom planterne ikke vokser lige så vildt, svært at gå i haven og arbejde. Derfor skal haven for alvor tages hånd om, nu det er sommer.

Vertikalskærer

Noget af det, der nærmest er værst og mest essentielt at ordne i haven, er underlaget – græsset. Hvis ikke du har valgt at flisebelægge din fulde grund, fordi du ikke magtede maset med græsslåning og yderlige hvert år, skal græsset både slås og ”luftes”. Du kan læse en vertikalskærer test, hvis du vil vide, præcis hvilken vertikalskærer/plænelufter, du vil kunne få til at fungere bedst i din have. Sidder du lige nu og mangler en forbrugerguide med en test af et ganske andet produkt, kan du blot gå ind på https://forbruger-guide.dk/ og finde, hvad du mangler. En vertikalskærer er det samme som en plænelufter. De lufter græsset ved at rive græsplænens overfalde op med deres minimale knive. Det vil give mulighed for, at mere luft strømmer ned til selve græsrødderne. Derudover afhjælper de andre problemer, de fleste har haft på et tidspunkt i deres græsplæne, bl.a. mosbegroning og det soltørrede/visne græs. Ved at klare dette hårde arbejde får du desuden motion. Det kan muligvis motivere dig, hvis du synes, det er tidsspild.

Skæredybden

Noget, der især skal med i overvejelser, hvis du overvejer at investere i en vertikalskærer eller, hvis du foretrækker den anden betegnelse, ”plænelufter”, er skæredybden. Vertikalskæreren skal gerne kunne skære dybt nok til, at det rent faktisk har en reel effekt på, hvor meget luft græsrødderne får tilført. På den anden side må der ikke skæres for dybt, da du sandsynligvis ikke har planer om lige foreløbigt at trevle den komplette græsplæne op. Det skal helst være forhåndsplanlagt.