Gode grunde til at vælge økologisk tøj

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Hver dag udsættes vi for utrolig mange giftige stoffer, nærmest lige meget hvor vi går hen. Især hvis man bor i byerne, hvor bilos, udstødningsgasser og lignende er med til at forpeste luften. Meget af det mad vi spiser er også fyldt med alle mulige stoffer, der slet ikke burde komme i nærheden af ting vi putter i munden. Alligevel kan man se det ene tvivlsomme stof efter det andet, når man kigger på ingredienserne i diverse madvarer. Det er derfor heller ikke så underligt, at der er flere og flere af os, der er begyndt at vælge mere og mere økologisk, når vi handler ind.

Mere end mad

Der er derfor også mange der mere eller mindre kun forbinder økologi med mad og drikkevarer. Et andet sted hvor det er mindst lige så vigtigt, er når det kommer til det vi rent faktisk putter på kroppen – vores tøj.

Det siger sig selv, at tøj sidder på vores hud, og derfor er i meget tæt kontakt med os. Ligesom med mad, så er der meget tøj, der indeholder en masse ting, der ikke er godt for vores helbred. Når man har mulighed for det, bør man derfor såvidt muligt vælge økologisk tøj. Mange af os har længe været opmærksomme på, at det er vigtigt, når det kommer til vores børn, men det er langt fra alle voksne, der er hoppet med på bølgen. Du kan finde en masse økologisk tøj her og som du kan se, så er det ikke kun til børn, at du kan finde en masse lækre ting.

Udover at det er sundere for dig, at iklæde dig til, der ikke indeholder tvivlsomme stoffer, så er det også sundere for vores kære jord. Typisk skader det miljøet langt mindre at fremstille økologisk tøj, end det gør at fremstille konventionelt tøj. Det er trods alt ikke uden grund at økologisk tøj også bliver kaldt bæredygtigt tøj.

Du kan læse mere om økologi og en grønlivsstil her