Gode råd til et bedre indeklima

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Indeklimaet i dit hjem er vigtigt, da det har en direkte indflydelse på din sundhed. Samtidig risikerer du at få skimmelsvamp, hvis ikke indeklimaet er optimalt. Herunder får du en række gode råd, du kan benytte dig af, når du skal sikre, at hjemmet har et ordentligt indeklima.

Hvis du vil være sikker på, at det er sundt og behageligt at opholde sig i dit hjem, bør du fokusere på at skabe et godt indeklima. Der er mange faktorer, der spiller ind, og nogle kan være mere vanskelige at få bugt med end andre.

Du kan dog gøre mange ting, som ikke ligefrem kræver, at boligen står overfor en større renovation. Det kræver blot, at du får det ind som vane at lufte ud, når du eksempelvis har været i bad og laver mad.

Luft ud to gange om dagen

Det er en god idé at lufte ud to gange om dagen. Det er ikke nok, at du blot åbner et vindue en gang imellem – du skal fokusere på at skabe gennemtræk. Det skal du gøre i minimum to omgange om dagen på fem minutter ad gangen, hvis du vil have et ordentligt indeklima.

Det er samtidig en god idé, hvis du husker at åbne for vinduerne, når du har været i bad, ligesom du bør lukke døren ind til badeværelset, når du har taget et bad. Herudover bør du lufte ud én gang før sengetid og én gang om morgenen.

Hæng vasketøjet udenfor

Du må ikke have vasketøj hængende indenfor, hvis du vil sikre dig, at der er et optimalt indeklima i din bolig. Der er masser af fugt i vasketøjet, hvorfor du risikerer, at der kommer skimmelsvamp i boligen, hvis du tørrer det indenfor.

Investér i udluftning

Det er en god idé at få installeret udluftning i din bolig, hvis ikke du har det i forvejen. Det kan du gøre på mange måder, men det er særligt i køkkenet og på badeværelset, det er vigtigt. Du kan derfor med fordel investere i udsugning til badeværelset, hvis ikke du har det i forvejen. 

Du kan også investere i et ventilationsanlæg, som kan hjælpe med at skabe en bedre ventilation i hjemmet.