Gør dig klar til makrelsæsonen med en røgeovn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Der er ikke lang tid til, at de danske farvande vil være fyldt med makrel. Derfor kunne et nyt hobbyprojekt for lystfiskeren være at begynde at ryge makrel. Røget fisk, er noget af det lækreste man kan spise i sommervarmen, og det bliver endnu bedre når man selv har gjort det. Processen bag rygning af fisken er ikke så kompliceret, det kræver bare en god ovn og en lille smule tålmodighed.

Når først man har taget på det, så har man en hobby, der er svær at lægge på hylden igen, samtidig med at man har et utal af lækre røgede makreller.

Hvordan vælger jeg en røgeovn?

Der findes mange forskellige røgeovne på markedet, der alle virker forskelligt og ligger i forskellige prisklasser. Hvis du leder efter en røgeovn, og gerne vil begynde at lave røget fisk, kunne du prøve at lede på https://www.foodfreaks.dk/. Her finder du en masse forskellige røgeovne, der er velegnet til alt mellem begynder og professionel.

Røgeovnene ligger i mange forskellige prisklasser, så de fleste skal være med. De billigste ovne koster omkring 2.000, mens de dyreste koster op imod 10.000. Ovnene ligger altså i et prisleje, der ikke ruinerer nogen.

Når du investerer i en røgeovn, så gør du dig selv fuldstændig klar til at lave røget fisk i makrelsæsonen, og kan med ro i sindet fange lige så mange makrel, som du vil. Når du ryger fiskene, holder de nemlig meget længere, og passer perfekt til sommerfrokosten med en snaps ved siden af.

Når du vælger ovn, skal du ikke kun vælge ud fra prisklasse. Hvis du er begynder, vil det også være klogt at vælge ud fra hvor nem den er at betjene. Derudover skal du også tænke om du vil kold- eller varmryge fiskene. Men når først du har disse overvejelser på plads, så har du et projekt til sommeren, der både er underholdende og laver god mad.