Inkontinens – der findes en løsning for dig

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Det er svært at skulle acceptere, at man ikke længere kan holde på vandet eller holde på afføring. Der er imidlertid mange særligt ældre mennesker, der på et tidspunkt i deres liv kommer til at have de udfordringer, da kroppen ikke længere virker på samme måde, som den har gjort. Det kan også være yngre mennesker, der har forskellige former for udfordringer. Der findes heldigvis en løsning for dig, så inkontinensen ikke begrænser dig i dit liv.

Inkontinens kan begrænse livet

Hvis man ikke bruger de hjælpemidler man kan få, kan inkontinens have stor indvirkning på ens normale livsførelse. Man kan bl.a. blive isoleret fra andre mennesker, fordi man ikke tør gå nogen steder hen i frygt for, at man får et uheld f.eks. i bussen eller hjemme ved nogen man kender. Derfor bliver mange bare hjemme, og holder sig måske fra større fester og fra at få gæster indendørs. Derfor kan inkontinens have stor indvirkning på ens sociale liv, der efterhånden vil blive sværere og sværere at genoprette, fordi man allerede har takket nej til for mange sammenkomster.

Det behøves ikke at begrænse dig

Der findes hjælpemidler i form af voksenbleer, som gør det muligt at være mindre bange for ufrivillige uheld mens man er på besøg ved andre. Der er mange ældre mennesker der gør brug af voksenbleer. Når man starter med at bruge voksenbleer, skal man lige vænne sig til det, specielt fordi bleer er noget man forbinder med at være baby. Der findes mange forskellige voksenbleer og forskellige udbydere. Der findes f.eks. Tena level 4, som er designet til mænd. Voksenbleer er meget mere udbredt end man måske lige går og tror, og hvis alternativet er social isolation, kan voksenbleer gøre en stor forskel for det enkelte menneske og for dig, hvis du står i lignende situation.