Kom godt igennem en svær tid

kors på græsplæne

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Det er aldrig sjovt at miste, og det er kan være meget svært at få hverdagen til at hænge sammen, når der er dødsfald i den nære familie eller vennekreds. Her får du et par gode råd, der kan gøre den svære tid lidt nemmere.

Sorg har mange ansigter

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at alle mennesker sørger på hver sin måde. Nogle græder meget, andre græder ikke. Nogle kan ikke tage på arbejde, andre har brug for at have noget at tage sig til. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet, og uanset hvordan du reagerer på dit tab, er du ikke forkert på den. Derfor skal du ikke bruge energi på at spekulere på, hvorfor du ikke græder, når nu din søster gør, eller hvorfor du ikke har brug for at tage fri fra jobbet.

En hjælpende hånd er guld værd

I forbindelse med et dødsfald er der mange ting, der skal ordnes. Der er mange praktiske og administrative gøremål at tage sig af, og det kan være hårdt at stå med det alene, når man samtidig skal håndtere sin sorg. Derfor er en hjælpende hånd eller 10 guld værd i denne tid. En hjælpende hånd kan også komme i mange versioner. Det kan være en nær ven, der lytter til dine tanker og kommer med et par trøstende ord eller en kæreste, der tager en ekstra tørn på hjemmefronten. Mange vælger især at bede om en hjælpende hånd til at rydde og rengøre dødsboet. Det kan være en hård og udoverskuelig opgave, og derfor er det rart at få hjælp fra professionelle, der har forståelse for situationen. Det kan du læse mere om her.

Gør noget godt for dig selv

Sidst men ikke mindst kan det være en stor hjælp at gøre noget godt for sig selv. Tag en weekend væk fra hverdagens rammer i et afsides sommerhus eller et hyggeligt hotel. Her kan du slappe af og lade op i nye rammer, som ikke er magen til de vante. Det kan måske give lidt ro og noget god søvn.