Pas på dit helbred

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Dit hus kan have flere syndere til at forringe dit helbred. Det kan både være din kælder, som har skimmelsvamp og fugt. Det kan også være under ombygningen, hvor der er asbest i nogle af de gamle materialer, som huset er blevet isoleret med.

Mistanke om asbest

Hvis I har mistanke om asbest i jeres hjem, så kan I bestille en bygningsundersøgelse for at få undersøgt om der er asbestholdige materialer i jeres hjem. Asbest er nemlig et mineral, som er så små og tynde, så de kan trænge ind i din krop og ophobe sig i dine lunger. Du kan få en undersøgelse af OBH-gruppen her.

Styr på fugt og skimmelsvamp

Hvis I har problemer med fugt og skimmelsvamp, så skal I også have styr på dette. Fugt og skimmelsvamp kan nemlig give en række problemer for dig. Det kan være skyld i irritation i øjne, næse og øvre luftveje. Irritation af dine luftveje kan øge risikoen for luftvejsinfektion. Derudover kan det give hovedpine, træthed, hoste og hududslet. Derfor er det med at få styr på det, hvis det er et problem i jeres hjem.

Det er typisk i kældre, at der er problemer med fugt og skimmelsvamp. Hvis det er et problem i din kælder, så skal du isolere kælderen, så den holder varme inde og fugt ude. Det kan være, at det er nødvendigt med en affugter for at få styr på det hele. Hvis du formår at holde fugten ude, så kommer der nemlig heller ikke skimmelsvamp.

Tænk på dit helbred

Dit og din families helbred bør altid komme i første række. Derfor er det vigtigt, at I reagerer, hvis jeres hus indeholder noget af det ovenstående. Få gjort noget ved det før det har påvirkning på jeres helbred. Kun med et sundt helbred kan du være sund.