Så ofte skal du gøre rent for at holde et sundt hjem

støvsuger

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Hvis du ikke får gjort ordentligt rent, kan det have sundhedsmæssige konsekvenser for dig og de andre der bor i din bolig. Der er derfor nogle retningslinjer du burde følge, for at holde et sundt hjem. 

Støv af  

Du skal støve af mindst 2-3 gange om måneden, alle de steder at støv det samler sig. Hvis du synes det er uoverskueligt at skulle stå for al rengøringen selv, kan du vælge at få rengøringshjælp.
Denne rengøringshjælp kan du trække fra i skat, via håndværkerfradraget. 

Luft ud 

Det er vigtigt at du lufter ud, for at skabe et ordentligt indeklima i hjemmet. Det anbefales at du lufter ud 2-3 gange om dagen i omkring 10 minutter af gangen, og gerne i gennemtræk. 
Dette gøres for at få den gamle tunge fugtige luft ud, og få noget frisk luft ind i stedet. Hvis du glemmer dette, kan det gøre at der vokser skimmelsvamp, som kan give ubehag og i værste tilfælde gøre man udvikler astma.  

Støvsug hele boligen 

Det er også vigtigt at du støvsuger hele boligen mindst 1 gang om ugen. Der dannes hurtigt støv på gulve, og især under senge, og andre møbler. Dette støv, kan ved indånding i værste tilfælde, kunne få dig til at udvikle astma eller støvallergi.  

Skift sengetøjet 

Du skal også huske at skifte sengetøjet mindst 3-4 gange om måneden, for at undgå at indånde for meget støv, som lægger sig i dynebetræk og lagner.  

Hvis du bare følger disse råd, sikre du dig en sund og indeklimavenlig bolig, som gør i trygt kan opholde jer derhjemme, uden at frygte i bliver syge. 
Men prøv at gøre det til rutiner, f.eks. åben vinduet om morgenen inden i tager afsted, og lige når i kommer hjem, og igen inden i går i seng. Støvsug måske den samme dag på det samme tidspunkt.