Sådan undgår du pleje med skadelig kemi

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Vil du optimere din sundhed, så kan du med rette undgå uønsket kemi i dine skønhedsrutiner. Problematiske ingredienser i plejeprodukter kan fremkalde en allergisk reaktion. Derfor er det væsentligt at styre uden om dem. Både i dine rense- og plejeprodukter og i din kosmetik. Du kan finde inspiration til det rette valg af produkter via en relevant blog om kosmetik og sundhed.

Læs med her, hvis du ønsker et overblik over, hvordan du kan undgå skadelig kemi i dine skønhedsprodukter.

Undgå disse stoffer

Når du vælger plejeprodukter og kosmetik, bør du forsøge at undgå allergifremkaldende og hormonforstyrrende stoffer.

Ingredienser, der kan være allergifremkaldende, er blandt andet Sodium og Propyl Gallate. Hormonforstyrrende ingredienser er for eksempel Cyclomethicone og BHT.

Der findes en lang række stoffer, som kan fremkalde allergi, eller som har en hormonforstyrrende virkning. På internettet kan du finde ingredienserne listet og få et godt overblik over de mest almindelige.

Styr uden om parfume

Vælger du gang på gang produkter med kraftig parfume, øger du risikoen for at udvikle allergi. Heldigvis er det enkelt at spotte, om produkter indeholder parfumestoffer. Hold øje med ord som ”parfume” og ”aroma” på ingredienslisten.

Har du først udviklet parfumeallergi, vil du døje med det altid, da det ikke forsvinder igen. Sørg derfor for at fravælge parfumestoffer i din skønhedsrutine, hvor det er muligt.

Hold øje med certificeringer

Der findes forskellige allergimærker, som du med fordel kan være opmærksom på ved valget af skønhedsprodukter. Mærkerne er ofte placeret synligt på produktet, så du hurtigt er i stand til at identificere, om produktet lever op til de gældende sundhedskrav.

Mærkerne skal stille krav til kemikalier i skønhedsprodukter og brugerens sundhed. Det er en fordel, hvis mærkerne lægger vægt på naturlige og økologiske ingredienser i produkterne.

Brug din søgemaskine til at få et overblik over almindelige certificeringer i Danmark. Du kan også spørge din lokale apoteker til råds, som kan guide dig i retning af et produkt, der har en relevant certificering.

Hvis du vil være på den helt sikre side, anbefales du at skære ned på mængden af plejeprodukter i din skønhedsrutine. Overvej, om du for eksempel kan nøjes med at vaske håret færre gange i ugen. Du kan også skifte dit renseprodukt ud med en fugtig vaskeklud. På den måde er du garanteret mindre risiko for omgang med potentielt skadelig kemi. Hermed minimerer du også risikoen for allergi.