Sådan hjælper din behandler dig igennem et forløb for at bearbejde smerte

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Har du for nyligt fået konstateret en kronisk smertelidelse? Eller har du været ude for en skade, som kræver behandling? Så har du måske været nysgerrig på, hvorledes en behandler egentlig gør.

At læse lidt op på et forløb, inden det igangsættes, kan få én til at slappe lidt mere af, når man endelig går i gang. Ukendte scenarier er altid skræmmende, men med en grundlæggende forståelse kan alt blive lidt nemmere og mere trygt. Især helingsprocesser kan være skræmmende, da ens hjerne er på højtryk for at bearbejde den vedvarende smerte (og nogle gange tilhørende nedsatte bevægelighed).

I denne artikel kan du læse mere om, hvilken baggrund din behandler vil have, samt hvordan din behandler kan og vil tackle din individuelle behandling mod smerter og gener.

Lang uddannelse lægger fundamentet for professionelle behandlere

En af de bedste måder at lære på er selvfølgelig at forsøge sine teorier i praksis. Dette kunne dog ende meget uheldigt, når det kommer til lægevidenskab og medicinske studier. Derfor findes der ambu-dukker og lignende dukker, som en fysioterapeut, læge, træner eller lignende kan øve sig på.

Du kan faktisk selv finde den type Ambu dukke, som de fleste medicinstuderende og lignende vil lære på, hos Optisafe.dk. Ambu-dukke er blot en af flere metoder, hvor eksperter kan lære feltet, inden de rent faktisk bliver færdiguddannede.

En ambu-dukke er så anatomisk korrekt som overhovedet muligt, og derfor findes der selvfølgelig både mandlige og kvindelige ambu-dukker. Eksperter er altså uddannet til at håndtere smertelidelser hos både kvindelige og mandlige patienter, så her kan du også slappe af. Ligegyldigt dit køn, din alder og så videre vil du blive mødt af en ekspert, som har erfaring med lige netop din situation.

Målet er at få dig ud af behandling på sikker vis; ikke at beholde dig i behandling for evigt

Mange starter i behandling med frygten om at skulle blive ved i smertebehandling i en eller anden form resten af livet. Sådan gøres det dog ikke i dag, medmindre det er sidste udvej.

Som oftest vil både offentlige og private klinikker arbejde på, at du som patient opnår fuldstændig selvstændighed og smertefrihed igen. For eksempel arbejder en privat klinik som smertefribevaegelse.dk ud fra, at du skal ende med at mindske din fysiske og mentale begrænsning, som opstår på grund af smerter. Hos Smertefri Bevægelse og lignende klinikker vil du altså blive mødt af trænere og eksperter, som vil hjælpe dig ud fra en moderne smertebehandling.

Mistænker du på nuværende tidspunkt private smertebehandlere for at ønske at holde dig i behandling længst muligt, så de kan tjene flere penge på dig, kan du altså bare slappe af. De vil langt hellere have en glad klient med fuld førlighed og minimal smerte end en fattig patient uden komplet bevægelighed og med konstante smerter. Det ser trods alt også bedre ud for dem, at deres patienter rent faktisk får det bedre!