Slip af med dårlig blodcirkulation

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Venøs insufficiens eller dårlig blodcirkulation er en tilstand der kan ramme alle. Det er dog især kvinder over 50 år der rammes. Lidelsen der betyder, at hjerteklapperne i venerne, hvilket er de blodårer der sørger for at det blod der skal iltes bliver ført tilbage til hjertet, ikke fungerer som de skal. Dette betyder, at der bliver noget blod tilbage, altså at det ikke cirkulerer godt nok. Du kan læs mere om Venøs insufficiens her. Når cirkulationen er dårlig kan man tit opleve at benene hæver op, og man kan få åreknuder og bensår.

Det kan du selv gøre

Det værste ved at lide af dårlig blodcirkulation, er at der ikke findes en let kur til at helbrede det ved. Det betyder dog ikke, at der ikke er ting man selv kan gøre, hvis man vil undgå det.

En af de ting du kan gøre, er at bruge kompressionsstrømper, kompressionsstøvler eller lignende, da dette er med til at øge blodcirkulationen. Det kan også være godt at have benene hævet over hjertet, hvilket hjælper blodet tilbage i venerne.

Bevæg dig

En af de ting der helt sikkert ikke hjælper, er at opholde sig i den samme position i alt for lang tid af gangen. Det er altså hverken godt at stå op alt for længe, eller at sidde ned for længe for den sags skyld. At være inaktiv og bevæge sig alt for lidt, er en af de helt store syndere, når det kommer til dårlig blodcirkulation. I forbindelse med dette, er overvægt også noget ofte forbindes med lidelsen.

At holde sig sund er dermed både en god måde at undgå lidelsen, eller at “behandle” den hvis den skulle opstå.