Sunde ting på børneværelset

børneværelse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Vi vil alle vores børn det bedste i livet lige fra den dag de bliver født. Vi vil gerne give dem de bedste forudsætninger for at vokse op og blive sunde og raske voksne. Vi vil geren give dem gode og lærerige oplevelser, nogen lunde fornuftig mad og så en masse kærlighed. Men vi kan også gøre rigtig meget for at sikre at de bliver sunde, ved blot at tænke os om når vi køber ind til børneværelse.

Materialer og farver

Et børneværelse skal være ufarligt, sjovt inspirerende. Den ufarlige del handler naturligvis om at de ikke skal kunne komme til skade på spidset genstande eller falde ned fra høje steder, men det handeler også om materialevalg. Mange forældre er imod plastic og med rette – der er meget plastic som bliver lavet med en masse dårlig kemi, men omvendt så er det heldigvis nemt at finde den “gode” plastic, hvis man blot kigger efter kategorimærker og kender til hvad de betyder. Mange vælger istedet at købe ting i træ til børneværelset, men det er ikke ensbetydende med at det er bedre end plastic. Træ kan være imprægneret eller bemalet med giftig maling. Igen skal man sætte sig ind i forskellige varemærkeordninger for at sikre sig en giftfri kvalitet. Heldigvis er det ikke svært at finde en god hjemmesider med børneting, som udelukkende sælger kemifri ting, så uanset hvad man vælger er man sikret et godt produkt og behøver ikke at sætte sig grundigt ind i hvad det indeholder.

Tøj til børn

Noget som er lige så vigtigt som de materialer som legesager m.m er lavet af er hvad deres tøj er lavet af og hvordan det vaskes. Børnetøj skal helst ikke indeholde drlig overskudsfarve eller væres lavet af unaturlige materialer. Uld og Bomuld er altid et godt og sikket valg.