Sundhed kræver godt køkkenudstyr

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Hvis du den seneste tid har hørt og læst en masse om, at stegepander kan være sundhedsskadelige, så er det korrekt. Der er nemlig stegepander i dag, som potentielt kan frembringe nogle alvorlige sygdomme. Derfor bør du være ekstra opmærksom, når du køber køkkenudstyr fremover.

 

Nogle stegepander kan være giftige for din krop

Ude på det store marked for stegepander, findes der et hav af forskellige stegepander. Det kan være meget svært at finde ud af hvilken stegepande, man skal vælge, da producenterne er ekstremt gode til at markedsføre deres produkter.
Men du bør passe på – alle bør passe på. I årenes løb og med en teknologi og innovation der hele tiden bliver optimeret, opstår der hele nye tiden produkter med nye egenskaber.

 

I mange år har vi efterhånden kendt og brugt non-stick stegepander i vores køkkener, og det samme har du højst sandsynligt også. Men mange undersøgelser gennem årenes løb har vist, at der findes nogle stegepander med en non-stick belægning som er decideret sundhedsskadelig.

Non-stick belægning indeholder meget ofte det der kaldes fluorstoffer. Disse fluorstoffer har vist sig at være giftige for vores kroppe.

 

Hvad er non-stick belægning?

Non-stick belægning er en teknologi som man populært har anvendt i et utal af pander i hele verden. Det er populært, da non-stick har evnen at forhindre maden i at klistre og brænde sig fast til maden. Det er en belægning på pandens overflade, som består af nogle kemikalier, som vores eller din krop ikke kan tåle. Det kan miljøet heller ikke, for den sags skyld.

 

Hvad skal jeg kigge efter?

Når du kigger efter stegepander, så bør du se efter de stegepander hvorpå du kan se, at emballagen fortæller dig at den er PFC-fri eller PFAS-fri. På den måde kan du undgå at anskaffe dig pander, som i længden kan frigive de giftige fluorstoffer og sende dem ned i din krop gennem maden. Fluorstoffer er hos nogle mennesker kendt som perfluorerede stoffer. De giftige stoffer bliver oftest frigivet, når folk skruer maksimalt op for blusset. Der bliver frigivet mange af disse stoffer, når stegepanden udsættes for overophedning. Dette sker særligt ofte når folk sætter en pande i ovnen og tilbereder maden på den måde. En god regel er altid at undgå dette, selvom producenten forsikrer dig om at det kan lade sig gøre.

 

Hvad sker der hvis jeg får de stoffer i kroppen?

De efterhånden mange undersøgelser af denne belægning har vist, at disse fluorstoffer kan frembringe hormonforstyrrelser samt være meget kræftfremkaldende. Men dette er stadig noget man undersøger meget nøje, da man ikke ved alt endnu.