Sundheden kommer også indefra

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Sundhed er mange ting. En ting er at være i en god fysisk form, spise sundt og have en god kondition. En helt anden ting er at være i balance og have det godt rent psykisk. Der er ikke den store tvivl om, at der er langt mere fokus på den generelle fysiske sundhed, end der er fokus på den psykiske. Der har i mange år været en del fokus på stress, men udover dette er det rimelig begrænset hvad der er af fokus op området.

Når det kommer til vores arbejdspladser, er det naturligvis helt essentielt, at vi trives der, hvis vores psyke skal være god. Langt de fleste af os tilbringer omkring 8 timer om dagen på vores arbejde. Langt de fleste sover også omkring 8 timer. Dertil kan man så ligge den tid der er til at komme til og fra arbejde, handle ind og almindelige dagligdags gøremål. Vi tilbringer altså størstedelen af vores vågne tid på arbejdet. Derfor er det også uhyre vigtigt, at vi har det godt når vi er der.

Desværre er det langt fra alle, der tager på arbejde med et smil på læben og forlader arbejdspladsen med det samme smil. Der er mange, der blot går på arbejde for at tjene deres løn. Der er også mange, der går på arbejde velvidende at de ikke har det godt på arbejdspladsen. Det kan skyldes alt fra manglende sammenhold mellem kollegaer, dårlige arbejdsforhold eller nogle helt tredje ting.

Arbejdspladsen har et ansvar

Der er nok ikke mange arbejdsgivere der er i tvivl om, at glade medarbejdere også er bedre medarbejdere. Hvis humøret er i top er man typisk mere produktiv. Har man som arbejdsgiver en ide om at der er problemer på arbejdspladsen, er det derfor også helt essentielt at man handler på det.

Hvis man har et ide om at der generelt mangler sammenhold, kan det være at man skal overveje teambuilding eller sociale kaviteter. Der findes masser af event bureauer, der har stor erfaring inden for dette. Det kan også være, at man skal kigge på de arbejdsopgaver som de ansatte har. Er det de rigtige der løser opgaverne, eller kunne man kigge på alternativer. Mange ansatte kører træt i de samme opgaver, og en af måderne af løse disse kan være gennem rotationer, hvilket naturligvis afhænger meget af typen af arbejdsplads og branche.

Idræt kan have en effekt 

En anden ting som arbejdspladsen kan tilbyde er idræt i arbejdstiden. Motion er nemlig ikke kun fysisk sundt, det er også godt for psyken. Dyrker man motion i fælleskab kan det således have en effekt på alt fra fysikken til psyken til sammenholdet på arbejdspladsen.