Tænker du over din kost?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Vores kost har stor betydning for vores sundhed. Du kan ikke kun tænke over din kost, hvis du vil tabe dig. Det gælder også, hvis du blot ønsker et sundt og godt helbred. Og hvem ønsker egentlig ikke det? Det handler om at få de rette vitaminer, mineraler og fedtstoffer. Det er essensen for, at vores krop kan køre optimalt.

Der er ingen der siger, at man skal på kostplan for at have en sund kost. Ofte kan en almindelig sund tilgang til mad være nok. Det betyder, at man tænker over, hvad man spiser. At du spiser grøntsager, kød og fisk og får kulhydrater ved siden af. Husk, at en sund kost ikke betyder, at du aldrig må spise brød, pasta, ris osv. Det er netop plads til ved en sund kost. Du behøver blot ikke at spise det i store mængder eller hver dag.

Giv dig selv lov

Essensen af at have et sundt forhold til mad generelt er, at du ikke har en masse forbud. Forbud mod at spise slik, chips, is, fastfood osv. Du kan sagtens spise de nævnte madvarer. Du skal bare igen ikke spise dem hver dag og i store mængder. Du kan også sagtens tage ud at spise med dine venner og familie. Spis maden med god samvittighed og vid, at selvom der er mange kalorier i det mad du spiser eller det ikke er det sundeste, så er dit næste måltid det. Hvil i dig selv og i de valg du træffer, så får du det også bedre med dig selv. Når I skal ud at spise, så kan I også vælge nogle steder, som har lidt sundere mad en nachos og pomfritter. I kan eksempelvis besøge Oluf Bagers Gård, som er en restaurant i Odense centrum. Du kan læse mere om Oluf Bagers Gård her. Her er der nemlig lidt sundere mad på menukortet, men husk at hvis du vælger at spise pomfritter eller nachos, så gør det med god samvittighed og vid, at dit næste måltid er sundt igen.