Undgå bakterier i dit hjem

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

Bakterier kan have en stor indflydelse på dit helbred, hvis du møder for mange af dem i løbet af en dag. Du kan undgå mange af dem ved at gøre grundigt rent. Her er der 5 bakterie syndere i dit hjem, som du skal være opmærksom på hver dag.

1 Viskestykker og håndklæder

Både viskestykker i køkkenet og især håndklædet på badeværelset bliver brugt af hele familien hver dag. Der kan derfor hurtigt ophobe sig snavs og bakterier her. Det er derfor vigtigt, at du ikke har disse hængende alt for længe. Hver anden til tredje dag bør du smide dem i vaskemaskinen på 60 grader.

2. Alle overflader i køkkenet

Ofte ligger man lige sin telefon, nøgler, pengepung, indkøbsposen osv. på køkkenbordet. Derfor bør du vaske disse af hver dag. Husk her også grebene på skuffer og låger.

3 I badet

Når du har været i bad, så sidder der en masse fugt tilbage på klinkerne. Derfor bør du køre en skraber over klinker og fuger for at der ikke sætter sig varme og fugt mellem fliserne. Dette danner nemlig hurtigt skimmelsvamp, hvilket bestemt ikke er godt for dit helbred.

4 Din vask

Din håndvask er heller ikke ren blot fordi du bruger vand og sæbe i den ofte. Tværtimod sætter der sig hurtigt bakterier på kanterne og siderne af vasken. Du kan nemt tage dette med den hårde side af en rengøringssvamp sammen med noget rengøringsmiddel. Du kan købe rengøringsprodukter her. Husk også risten i vasken, hvor der nemt kan gemme sig snavs og bakterier.

5 Opvasken

Hvis du ikke har en opvaskemaskine, så er det vigtigt, at du alligevel tager opvasken hver dag. De beskidte tallerkner tiltrækker nemlig hurtigt små fluer og andet, som kan boltre sig i resterne fra din mad.

Bakterier kommer altså i alle former. Nogle af vi mere opmærksomme på end andre, men de er alle med til at nedbryde dit immunforsvar og helbred generelt.