Varm dit hus op sundt for økonomi og miljø

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle links er derfor betalte links.

I takt med at vinteren nærmer sig og de kolde temperature så småt er over os, så er det igen tid til at tænde for varmen og få fyret op og vores hjem. Derfor er det måske også tid til at tænke over hvordan det er vi fyre vores hjem op. Der findes nemlig mange forskellige måder der kan variere både i pris, installationspris og i miljømæssig påvirkning. Derfor kan der være mange overvejelser du måske skal til at gøre dig hvis du skal til at skifte din varmekilde som du har i hjemmet nu.

Sidder du i dag med et oliefyr så biddraget du meget til at bidrage til udledningen af CO2. Derfor kan det være rigtig fornuftigt for dig at skifte det ud. Vi har her samlet 3 forskellige slags varmekilde du kan benytte dig af i stedet for

Jordvarme

Jordvarme er en af de nyere måder at opvarme din bolig på. Jordvarme har en meget høj installationspris, derfor kan det være en stor indgangsbarriere for at skifte til jordvarme. Men når det først er installeret, får du meget billig varme som også er godt for miljøet. Dog kræver jordvarme en rigtig stor have. Den skal gerne være 2-3 gange så stor som dit hus er for at det kan fungere optimalt.

Pillefyr

Et pillefyr har eksisteret i mange år og bruges i mange landejendomme i dag. Det er en billig løsning som også er meget miljøvenligt. Det du brænder af, er blot trærester og derfor er det ikke noget skadeligt du brænder af. Du kan med et moderne pillefyr som f.eks. et RTB pillefyr fra NBE som kan udnytte varmen optimalt og spare dig for mange penge og miljøet for meget belastning kontra et oliefyr.

Varmepumpe

En varmepumpe fungerer ved at tage varmeenergien fra luften udenfor og føre den indenfor. En varmepumpe er bedst til små rum, så det kan være svært at varme hele din bolig op hvis du har et stort hus. Dog har den, den store fordel at den også kan fungere omvendt, så den kan køle din bolig ned om sommeren.